Groot assortiment kinderfietsen in onze showroom

In de afgelopen jaren is er het een en ander veranderd in de wereld van de kinderfiets. Techniek, frames en zithoudingen zijn natuurlijk belangrijk, maar ook styling en kleuren spelen tegenwoordig een grote rol. Kinderen weten zelf erg goed wat ze mooi vinden en wat niet. Bij ons vindt je een groot aanbod kinderfietsen van o.a. Loekie, Puky, Batavus, Sparta, Alpina en Cortina.

De juiste kinderfiets kiezen

Het kiezen van een goede kinderfiets kan een uitdaging zijn. Het aantal inches waarin de maten worden aangegeven gaan bij kinderfietsen niet over het frame maar over de fietsbanden. Maar welke maat kinderfiets moet jouw kind hebben? Daar hebben we uiteraard wat handige richtlijnen voor! Je kunt namelijk naar de leeftijd in combinatie met de kledingmaat kijken. 

 

Fietsmaat 

Leeftijd 

Kledingmaat 

Lengte 

20 inch 

6-8 jaar 

116-122 

115 cm 

22 inch 

7-9 jaar 

122-128 

122 cm 

24 inch 

8-12 jaar 

128-140 

130 cm 

26 inch 

10-14 jaar 

140-152 

145 cm 

 

Welke fiets koop je dan als je tussen 2 fietsmaten in uitkomt? Dan ga je voor de grootste fiets. Dan kun je het zadel op de laagste stand zetten en steeds hoger zetten naarmate  je kind langer wordt. Als je kind met de tenen goed de grond kan aanraken terwijl het op het zadel zit, dan is de fiets goed. 

Onze merken:

Gebruikte fietsen

Wij hebben altijd ruim 100 gebruikte kinderen fietsen op voorraad. Deze zijn door ons nagekeken en worden geleverd met 3 maanden garantie. 

gebruikte kinderfietsen

kinderfietsen in alle maten